پایه کابینت چیست؟ بررسی انواع، مزایا و نکات مهم

پایه کابینت قطعه‌ای است که در قسمت زیرین یونیت‌های کابینت و کمدهای زمینی نصب می‌گردد و فاصله‌ای را میان یونیت نصب شده با سطح زمین ایجاد می‌کند. پایه کابینت یکی از اجزای با اهمیت و کلیدی در طراحی و ساخت دکوراسیون داخلی و کابینت‌های آشپزخانه می‌باشد. کارکرد مهمی که پایه‌های نصب شده دارند پشتیبانی و حفاظت از ثبات یونیت‌ها و کمدهای نصب شده در ساختمان می‌باشد. بدیهی است که این قطعات بایستی به گونه‌‌ای طراحی و ساخته شده باشند که بتوانند فشار زیادی را تحمل کنند. این فشار، حاصل از وزن یونیت‌های نصب شده و همچنین وزن بار کالاهای قرار گرفته در داخل این یونیت‌ها و کمدها می‌باشد. توجه به همین نکته می‌تواند اهمیت و حساسیت کیفیت این قطعه کوچک را در ذهن هر صنعتگر و سازنده و هر مصرف‌کننده‌ای برجسته سازد. البته با توجه به این که پایه‌های کابینت و دکوراسیون از جمله قطعاتی است که جزو نمای دکوراسیون نیز محسوب می‌شود، بنابراین لازم است از زیبایی بصری لازم هم برخوردار باشد تا بتواند ضمن ایجاد ایمنی در طول مدت مصرف، زیبایی ظاهری دکوراسیون و محیط استفاده را نیز به همراه داشته باشد. با این توضیحات پر واضح است که انتخاب پایه برای دکوراسیون یکی از مراحل کلیدی و با اهمیت در ساخت و تولید کابینت می‌باشد که بایستی هم از جانب تولیدکننده و هم از جانب مصرف‌کننده مورد توجه و دقت ویژه‌ای قرار گیرد.

انواع پایه

  • پایه‌های قابل تنظیم 

    این نوع پایه‌ها معمولا برای کابینت‌های آشپزخانه و کمدها در آشپزخانه و سایر دکوراسیون داخلی ساختمان‌ها استفاده می‌شوند. این پایه‌ها در زمان طراحی، تولید و همچنین در هنگام مصرف این امکان را می‌دهند تا بر اساس نیاز و یا سلیقه مصرف‌کننده و همچنین در مواقع لزوم بتوان فاصله بین سطح زمین تا یونیت مورد استفاده را به سهولت تنظیم نموده و استفاده مناسب‌تری را از کابینت داشت. این نوع پایه‌ها در سایزهای مختلف تولید و برای مصرف عرضه می‌گردد. سایزهای استانداردی که برای این نوع از پایه‌ها در بازار وجود دارند با واحد سانتیمتر عبارتند از 6 – 8 – 10 – 12 – 14 – 20 – 25 سانتیمتر.

  • پایه های ثابت

    این نوع پایه معمولا در کابینت‌های قدیمی مورد استفاده بوده‌اند و قابلیت تنظیم ارتفاع ندارند و بصورت ثابت فاصله‌ای مشخص را ایجاد می‌کنند. این پایه‌ها نیز در سایزهای مختلف و برای کاربردهای خاصی تولید می‌شوند.

  • پایه های صنعتی

    این پایه‌ها با توجه به استفاده در فضاهای صنعتی بایستی دارای قدرت بیشتری باشند تا بتوانند وزن و بار بیشتری را تحمل نمایند. این نوع پایه‌ها نیز در ابعاد و سایزهای متنوع برای کاربردهای صنعتی تولید و عرضه می‌گردد.

پایه کابینتی نایس

انواع پایه از منظر جنس و متریال ساخت

  • پایه‌های کابینت پلاستیکی

    این نوع پایه‌ها همان‌گونه که از نام آن مشخص است از جنس پلاستیک تولید می شوند. کیفیت و نوع مواد اولیه مصرفی در تولید این پایه ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع نوع مواد اولیه مصرف شده در تولید است که کیفیت و استحکام این پایه ها را تعیین می‌کند. از مولفه‌های اصلی این نوع پایه‌ها سبک بودن و مقاوم بودن آن‌ها در برابر رطوبت می‌باشد. پایه‌های پلاستیکی معمولا در نقاطی از کابینت و دکوراسیون نصب می‌شوند که در معرض دید نبوده و قابل مشاهده نباشند. در برخی طراحی‌های کابینت آشپزخانه که برای ایجاد زیبایی، از قطعاتی تحت عنوان پاخور استفاده می‌شود، با توجه به این که پایه کابینت در قسمت پشت پاخور قرار می‌گیرد و دیده نمی‌شود، مقرون به صرفه است که از پایه‌های پلاستیکی استفاده شود. قیمت مناسب و سهولت در نصب این نوع پایه‌ها موجب گردیده است که در سال های اخیر استفاده از این پایه‌ها مورد توجه و استقبال گسترده‌ای در بازار قرار بگیرد. همانگونه که گفته شد مواد اولیه مصرفی در تولید این نوع پایه‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و نقش تعیین کننده‌ای در کیفیت و ایمنی قطعات نصب شده دارد. در زمان انتخاب بایستی توجه نمود که این پایه ها از مواد اولیه نو تولید شده باشند چرا که استفاده از مواد اولیه بازیافتی در تولید پایه‌های پلاستیکی موجب آلودگی محیطی و همچنین عدم استحکام لازم در هنگام استفاده را به همراه خواهد داشت.

  • پایه‌های کابینت فلزی

    پایه های فلزی خود دارای انواع مختلفی هستند. این نوع پایه ها می توانند از جنس آهن، آلومینیوم و یا استیل تولید شوند و گاها از آلیاژهای خاصی نیز برای تولید این گونه پایه ها استفاده می شود. چنانچه در تولید این نوع از پایه ها از مواد اولیه مناسب و استاندارد بهره‌گیری شود، این نوع از پایه‌ها می توانند دارای استحکام بالاتری باشند. همچنین با توجه به اینکه فرایند آبکاری و پرداخت کاری نیز در مراحل تولید این پایه ها انجام می‌گیرد، این پایه‌ها دارای زیبایی بصری ویژه‌ای هم هستند. استفاده از پایه فلزی در کابینت‌ها و کمدهای بزرگ‌تر به شدت توصیه می‌شود چرا که این نوع پایه‌ها دارای استحکام و قدرت لازم هستند تا بتوانند وزن‌های بالاتری را تحمل نمایند.

انواع پایه‌های کابینتی نایس

  • پایه‌های استیل نایس

    این نوع پایه ها در 2 مدل با قطرهای 45 میلیمتر و 50 میلیمتر طراحی و تولید شده است. با توجه به این که جنس این پایه ها از استیل می‌باشد، دارای مقاومت بالایی در برابر زنگ‌زدگی هستند و برای استفاده در محیط های شرجی و مرطوب بسیار مناسب می باشند. پایه های استیل نایس از لحاظ کیفیت و زیبایی در جایگاه ویژه ای قرار دارند و همواره مورد توجه ویژه تولید کنندگان و سازندگان عرصه کابینت و دکوراسیون داخلی بوده است.

  • پایه‌های آلومینیوم نایس

    این نوع پایه ها در انواع مختلف با طراحی های خاص تولید می گردد که عبارتند از :

  • رویا : پایه آلومینیوم نایس با قطر 45 میلیمتر
  • رومینا : پایه آلومینیوم نایس با قطر 50 میلیمتر
  • رونیکا : پایه آلومینیوم نایس 12 ضلعی با قطر 50 میلیمتر – دارای پوشش آنودایز
  • درنا : پایه آلومینیوم نایس چهارگوش 40*40 – دارای پوشش آنودایز

هر کدام از انواع پایه های آلومینیوم نایس که در بالا عنوان شد دارای رنگ ها و سایزهای متنوع و استانداردی هستند که هم اکنون تولید می‌شوند و در بازار موجود می‌باشند. کلیه این محصولات دارای 5 سال ضمانت بی قید و شرط هستند و مصرف کننده می تواند از کیفیت و ایمنی و زیبایی این محصولات بهره‌مند گردد.

شایان ذکر است پوشش آنودایز در پایه های رونیکا و درنا موجب گردیده است این نوع پایه ها دارای کیفیت رنگ فوق‌العاده‌ای باشند.

SAVE ۲۰۲۳۰۷۱۲ ۱۰۱۱۵۱ 1

  • پایه‌های چوبی

    این نوع پایه ها عموما در طراحی و تولید دکوراسیون برای فضاهای کلاسیک و سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مزایای استفاده از پایه کابینت

  • پایداری : پایه های کابینت، یونیت های زمینی را از سطح زمین بالاتر نگه می دارند و از آسیب رسیدن به کف یونیت‌ها جلوگیری می‌کنند و همچنین وجود فاصله بین زمین و کابینت، سبب سهولت در شستشو و نظافت محیط کار و یا محل سکونت می باشد بدون اینکه آسیبی به یونیت های کابینت برسد.
  • تهویه : با فاصله گرفتن کابینت از سطح زمین، گردش هوا در فضاهای خالی امکانپذیر می شود و از تجمع رطوبت و بوی نامطبوع جلوگیری می شود.
  • زیبایی بصری : استفاده از پایه های دکوراتیو می‌تواند ظاهر بصری زیبایی را فراهم نموده و محیط مورد استفاده را برای ما مطلوب‌تر نماید.

نکات مهم در انتخاب پایه کابینت

  • ارتفاع متناسب با نیاز مصرف کننده

    در این خصوص 2 مولفه می تواند تعیین کننده باشد؛ 1- طراحی؛ معمولا سازندگان در هنگام طراحی دکوراسیون نسبت به تعیین ارتفاع یونیت‌های زمینی با توجه به مجموعه فضای کار اقدام می کنند 2- مورد مصرف؛ با توجه به نوع فضای استفاده (تجاری-اداری-صنعتی-مسکونی-آموزشی-…) میزان ارتفاع یونیت ها و کمدهای نصب شده متفاوت می باشد که بایستی پایه های متناسب با مورد استفاده انتخاب گردد.

  • استحکام و ایمنی

    پایه های نصب شده در دکوراسیون در هر نوع فضایی که مورد استفاده قرار می گیرد باید به گونه ای انتخاب شوند که از مقاومت و استحکام لازم برخوردار باشند. این مورد از موارد بسیار با اهمیت در انتخاب پایه می باشد چرا که با ایمنی جانی مصرف کننده مرتبط است و باید نگاه کاملا مسئولانه ای به آن داشت. بدیهی است که استفاده از پایه های نامرغوب و با کیفیت پایین تا چه اندازه می تواند خطرات جانی و مالی را برای مصرف کننده به همراه داشته باشد که گاها این خطرات می تواند جبران ناپذیر بوده و موجبات بروز خسارات جدی را برای مصرف کننده ایجاد نماید.

سخن پایانی

گروه صنعتی قائم با نام تجاری نایس یکی از شرکت‌های بزرگ و معتبر در صنعت تولید یراق آلات کابینت و دکوراسیون داخلی می باشد که با بیش از 30 سال فعالیت مستمر در این عرصه دارای سابقه ای درخشان در تولید انواع پایه های کابینت می باشد. این مجموعه تولیدی و بازرگانی افتخار دارد با تولید محصولاتی با کیفیت بالا یکی از صادر کنندگان انواع پایه کابینت به کشورهای منطقه باشد و محصولات خود را با تنوع فوق العاده ای در زمینه سایز و رنگ و کیفیت به بازار عرضه نماید. یکی از شاخص های اساسی این مجموعه در طراحی و تولید محصولات خود، ضمن توجه به تنوع و زیبایی، حفاظت از ایمنی مصرف کننده می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *